Alay: «el Govern té dubtes que s’estigui complint» el contracte

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2010

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, va fer ahir un pas més enllà en les declaracions efectuades dimecres pel portaveu del Govern, Bruno Bartolomé. El també secretari d’Estat d’Interior va avançar la intenció de l’Executiu de verificar el compliment del contracte de prestació de serveis que les empreses Cespa i Novergie tenen amb Ctrasa.

Per la seva part, ahir Alay va manifestar al respecte que el Govern «té els seus dubtes que s’estigui complint» el contracte de serveis pactat amb els socis minoritaris del forn incinerador. D’aquesta manera, Alay va trencar amb la prudència mostrada per Bartolomé, que va negar sospites en contra els dos grups empresarials.

El titular de Medi Ambient va manifestar a l’ANA que el contracte «d’assessorament i tècnics és fruit de l’especificitat del coneixement» que tenen els dos socis no andorrans de la instal·lació. (les empreses són especialistes en residus i forns incineradors). De tota manera, el responsable de Medi Ambient no va voler detallar els indicis que han dut l’Executiu a demanar als seus representants al consell d’administració que revisin els contractes dels socis minoritaris. «Per bé o per mal ja tindrem temps de parlar-ne», va sentenciar.

Finalment, el ministre va voler recordar que el 9 de novembre hi va haver una Junta General Ordinària de socis en la que ell mateix va participar i és en aquella trobada on «es van aprovar els comptes». Alay va exposar que Cespa i Novergie «discrepen de la formulació». Per aquest motiu ells també han emprès les accions que han cregut oportunes, va opinar.

A punt el pla sobre paisatge /El ministre de Medi Ambient va efectuar aquestes declaracions en el marc de la celebració del Fòrum de l’Estratègia Nacional del Paisatge, que va cloure ahir amb un centenar de propostes en relació als objectius de qualitat paisatgística, així com proposant accions per assolir aquest ítem. Alay va explicar que la intenció és que els comuns puguin fer les seves aportacions a l’esborrany del Pla Estratègic Nacional a principis d’any i que el Govern l’aprovi durant el primer semestre del 2011. La voluntat del Govern és que es converteixi en un document de referència que duri, com a mínim, deu anys.

Així, es redactarà un esborrany i es farà un calendari per prioritzar les accions a emprendre segons la importància i la urgència. Un cop acabat, el text s’elevarà als comuns perquè s’hi adhereixin. Aquesta pauta també es farà arribar a diversos actors socials que es veuran implicats en l’Estratègia del Paisatge. Després serà el torn que el Govern l’aprovi i s’obrirà el procés d’aplicació.

Pel que fa a les accions proposades, l’assessor del Departament de Medi Ambient, Josep Maria Mallarach, va remarcar que la majoria d’instruments tenen caràcter transversal. En la relació entre entorn i turisme, el Fòrum va arribar a la conclusió que s’ha de desenvolupar l’ecoturisme i promoure que una part de la xarxa viària es converteixi en un recurs des del punt de vista paisatgístic mitjançant la creació de miradors. També es va debatre la possibilitat de fer una reorganització administrativa i la necessitat d’adquirir nous coneixements com són cadastres i inventaris.

pdf3.jpg